Tervetuloa INNOFEED-hankkeen loppuseminaariin 11.9.2018

24.8.2018

 

Tervetuloa Innofeed-hankkeen loppuseminaariin!

Aika: Tiistaina 11.9.2018 klo 13.00 – 16.30
Paikka: Valion auditorio, Meijeritie 6, Helsinki
 

Nurmibiojalostamolla voi parantaa kotimaisen ruuantuotannon valkuaisomavaraisuutta ja ravinteiden kierrätystä

Tervetuloa kuuntelemaan Innofeed-hankkeen tuloksia. Kerromme miten kotimaista nurmiraaka-ainetta voi hyödyntää uuden tyyppisten rehujen valmistuksessa. Samalla on mahdollista parantaa kotimaisen ruuantuotannon valkuaisomavaraisuutta, ravinteiden kierrätystä sekä löytää uusia käyttökohteita nurmelle, joka soveltuu erityisen hyvin viljeltäväksi Suomen kasvuolosuhteissa. Seminaarin järjestävät yhdessä VTT, Luke ja Valio.

 

Ohjelma:

13.00 – 13.15 Tervetuliassanat, Valio Matti Harju
13.15 – 13.30 Hankkeen esittely, VTT Raija Lantto
13.30 – 14.00 Nurmen tilakohtainen hyödyntäminen ja tilan ravinnekierrot, Luke Erika Winquist
14.00 – 14.30 Nurmibiojalostamokonsepti, VTT Matti Siika-aho

14.30 – 15.00 KAHVI

15.00 – 15.15 Säilörehu biojalostamon raaka-aineena, Luke Marketta Rinne
15.15 – 15.30 Rehumehu sikojen ruokinnassa, Luke Liisa Keto
15.30 – 15.45 Yksisoluproteiinin tuotto nurmifraktiolla, VTT Simo Ellilä
15.45 – 16.00 Yritysnäkökulma ja ohjausryhmän terveiset, Pirteä Porsas Jyrki Heilä
16.00 – 16.15 Yhteenveto ja yhteistyömahdollisuudet jatkossa, VTT Raija Lantto
16.15 – 16.30 Katse tulevaisuuteen, Valio Anu Kaukovirta-Norja

 

llmoittautuminen:

Tutkija Erika Winquist
Luonnonvarakeskus
erika.winquist@luke.fi